Orice defectiune inseamna o investitie, dar si un semnal de alarma, ca nu ati facut la timpul potrivit ce trebuia.

Spunem de la inceput ca, in orice sistem hidraulic, toate componentele sunt importante, insa pompa este una din cele mai costisitoare dintre toate. Devine evident, asadar, ca modul sau de folosire si intretinere devine aspect esential privind utilizarea sa pe termen lung, in conditii corespunzatoare. Pentru ca acest lucru sa se intample, este necesar ca piesele sale sa fie si montate corespunzator.

In randurile ce urmeaza ne propunem sa detaliem ce tine de defectarea pompei hidraulice.

De ce se defecteaza pompa hidraulica?

Pana la a detalia care sunt acele simptome pompa hidraulica defecta care va trimit la service, sa vedem si care sunt cauzele acestor defectiuni:

 • Uleiul contaminat

Este una din cele mai frecvente cauze, asadar asigurati-va ca toate componentele si uleiurile folosite sunt curate inainte de a fi utilizate.

Stiati ca, practic orice materie straina din circuitul hidraulic poate afecta negativ componentele hidraulice si circuitul? Iar aici includem diverse surse de contaminare, elemente solide, lichide  sau gazoase.

 • Supraincalzirea

Daca furtunul hidraulic este supraincalzit, acest lucru duce la dilatarea termica si mai apoi determina si uzura permanenta a elastomerilor din material. Asadar adevarata cauza a supraincalzirii trebuie sa fie o prioritate in lista reparatiilor de efectuat.

 • Uzura

Uzura este fireasca, asadar si producatorii au o limita in ceea ce priveste garantarea produselor.

Semne ca pompa hidraulica a cedat

Veti sesiza ca:

 • Debitul de ulei pe care pompa il genereaza scade, dar temperatura uleiului creste.
 • Pompa este incalzita.
 • Se aud zgomote puternice de la pompa. De altfel este vorba de un aspect crucial, care va trimite de indata in service. De obicei sunt zgomote produse de pistoane rupte sau alte piese rupte sau uzate.
 • Aparitia unor scurgeri. De asemenea un semnal de alarma, un semn clar ca ceva nu este in regula, se refera la aparitia unor scurgeri hidraulice. Acestea pot fi adesea insotite de scaderi bruste la presiunea uleiului sau de performanta scazuta.
 • Observati ca utilajul este misca incet, in fata si spate. Este posibil ca pompa sa nu fie reglata corect. Atentie aici, la miscari lente ale utilajului, cauzele pot fi multiple, mai mult decat despre pompa sau hidromotor.

Ce pot face pentru a mentine pompa hidraulica in stare optima pentru mai mult timp

Atunci cand investiti in piese auto, asigurati-va ca acestea sunt de calitate. Desigur, chiar si asa, practic nimic nu poate garanta un timp de functionare al pompei. Conteaza insa si conditiile de functionare. Iata ce puteti face pe termen lung:

 • Atentie la limitele valorii admise.
 • Atentie la uleiul folosit, incat sa fie unul adecvat.
 • Mententana este si ea importanta.

S-a defectat, acum ce este de facut?

Stim prea bine ca bugetul alocat reparatiilor poate fi adesea problematic si asta pentru ca sumele alocate nu sunt modice. Nu uitati ca la Conagro Parts dispunem de seturi complete de reparatie, de set reparatie pompa hidraulica.

Aveti nevoie de consiliere? Specialistii nostri sunt disponibili.