Pompa de apa a motorului este o piesa mica cu un rol important. Afla aici daca este cazul sa efectuezi reparatii la motorul unui tractor Kubota si care sunt simptomele unei pompe defecte.

Nu putem vorbi despre un vehicul de orice fel fara sa vorbim despre pompa de apă a motorului. Desi este, in general, o piesa mica, are o sarcina vitala, anume circularea in permanenta a lichidului de racire in motor, in timpul funcțiunii. Astfel atunci cand se defecteaza, trebuie de graba ca reparatii motoare Kubota să fie efectuate cat mai rapid. Tu stii cum functioneaza o pompa de apa? Aceasta informatie este necesara pentru a afla cand ar fi cazul sa o inlocuiesti.

Despre pompa de apa a motorului, pe scurt

Practic, pompa de apa este actionata de cureaua de transmisie. In timpul functiunii, roata din pompa se invarte, iar mai apoi, printr-o serie de diverse rotiri si actionari din interior, duce la pomparea lichidului de racire prin motor, permitand acestuia sa circule astfel incat sa mentina o temperatura optima de functionare. Este o piesa de baza simpla, insa vitala.

Simptomele unei pompe defecte

  • Temperatura motorului creste anormal
  • Furtunurile radiatorului sunt moi
  • Scurgeri la lichidul de racire
  • Aburi care ies din capota

Acestea sunt cateva simptome si semne comune ca pompa de apa nu functioneaza corespunzator. Asadar, daca nu esti mecanic auto si ti se defecteaza pompa motorului fie in cazul unui tractor, autoturism sau al oricarui vehicul agricol s.a.m.d., atunci apeleaza la un service audo si programeaza-te pentru o inspectie in service. In plus, ne poti contacta si pe noi, pentru a putea gestiona problema cat mai curand!

Ce se intampla daca nu schimbi pompa de apa la timp?

Daca pompa se defecteaza iar lichidul de racire nu mai circula, atunci motorul clar se va supraincalzi. Supraincalzirea poate duce la diverse efecte secundare, pe langa simptomelel de mai sus, precum deformarea chiulasei, arderea garniturii chiulasei sau pistoanele se pot dilata, blocandu-se in cilindri. Asadar, aceste defectiuni pot ajunge sa fie mult mai costisitoare, in special cand vine vorba de tractoare – piesele de schimb sunt, astfel, mai ieftine in comparatie.

Cat de des trebuie schimbata pompa?

Depinde de modelul vehiculului. Unele pompe de apa sunt fabricate astfel incat aceasta schimbare sa nu fie necesara, insa in alte cazuri, aceasta trebuie schimbata periodic sau in functie de numarul de kilometri.

Sfaturi de ingrijire a pompei de apa

Sunt cateva lucruri pe care le poti face atunci cand vine vorba de simpla mentenanta a pompei de apa, pentru a te asigura ca motorul functioneaza corespunzator: respecta programul de revizii si foloseste un lichid de racire de calitate! In acest caz, vei putea gestiona din timp probleme care pot aparea la nivelul pompei de racire.

Asadar, acum ca ai aflat aceste informatii de baza, vei sti daca este necesar sau nu sa inlocuiesti pompa. Te invitam sa plasezi o comanda online de la noi, indiferent de nevoile pe care le-ai avea: in magazinul nostru online, gasesti piese auto diverse. Comanda acum!