Daca ai schimbat recent o piesa la tractorul tau sau a fost pus in functiune pentru mult timp, sansele ca tu sa ai nevoie sa aeriseti pompra hidraulica a tractorului sunt destul de mari.

Totusi, aceasta operatiune este destul de delicata, insa stii de ce trebuie sa o faci sau cum? In general, atunci cand aerul se strecoara intr-un sistem hidraulic, este posibil ca acesta sa iasa de la sine, insa poate cauza daune in doar cateva secunde. De aceea, este important ca aceasta procedura de aerisire pompa hidraulica tractor sa faca parte din mentenanta tractorului.

Ce fel de daune poate cauza aerul asupra pompei hidraulice?

Sunt multe posibilitati prin care acest sistem sa fie se strice, fie prin abraziunea componentelor din interior, eroziunea metalului datorita bulelor de aer sau fie prin ignitia aerului compresat combinat cu amestecul de ulei care poate arde locurile etanse ale cilindrului. Astfel, toate aceste probleme pot duce nu doar la cheltuieli mari, ci si la pericole si riscurile aferente unui eventual accident.

Cum sa aerisesti o pompa hidraulica

In primul rand, daca nu esti specialist, mecanic sau inginer, este indicat sa apelezi la servicii de specialitate sau sa ne contactezi pentru diferite informatii si detalii, pentru a putea desfasura o astfel de procedura intr-un mod sigur si adecvat.

Asadar, sa trecem la treaba. Trebuie sa aveti in vedere ca aerisirea unei pompe hidraulice functioneaza doar pentru bule de aer sau goluri de aer, unde nu s-a amestecat cu lichidul hidraulic. Astfel, vei putea urma cativa pasi:

  1. Asigura-te ca ai toate uneltele necesare, tubingul si fluidul hidraulic
  2. Gaseste o zona dreapta unde sa parchezi tractorul, fara denivelari
  3. Lucreaza ordonat! Inlatura orice piese extra sau componente care te pot incurca
  4. Pastreza lichidul hidraulic din cilindrii, pentru a evita sa introduci si mai mult aer
  5. Extinde cilindrul si lasa aerul sa iasa la suprafata. Asteapta cateva minute.
  6. Aeriseste cilindrul prin deschiderea valvei de aerisire. Daca aceasta prezinta scurgeri de lichid hidraulic, atunci a intrat aer in cilindru.

Pentru o indetaliere acestor pasi, nu ezita sa ne contactezi. Aceste informatii sunt de baza si nu acopera in totalitate complexitatea procesul de aerisire, deoarece este un proces care necesita multa atentie. Asadar, atunci cand te confrunti cu potentiale defectiuni la sistemul hidraulic, vei gasi ajutori aici, la Conagro Parts.

Iti stam mereu la dispozitie!

Indiferent ca ai nevoie de reparatii la nivelul pompei hidraulice a unui tractor sau orice altceva ce tine de inginerie auto, la Conagro Parts vei gasi si seturi de reparare, dar si asistenta. Calitatea este pe primul loc atunci cand vine de siguranta, iar de aceea aici vei gasi doar piese de la producatori de renume, care au pus accent pe produse cat mai rezistente.

Asadar, este important sa stii la cine sa apelezi atunci cand intampini orice fel de probleme, deoarece iti stam la dispozitie cu servicii, piese auto si accesorii de calitate pentru ca tu sa iti poti continua activitatea in siguranta!